Pagina's

zondag 15 januari 2017

Heerlijke bananapancakes

Vandaag had ik zin om heerlijk te snoepen met mijn boys! 

En overheerlijke bananapancakes zijn dan niet te vermijden op een zondagochtend!

Zelf maak ik ze heel regelmatig en ze zijn zo veel lekkerder dan een ordinaire koffiekoek van de bakker! Give it a try: je hebt er enkel wat rijpe bananen voor nodig en wat havermout! That's all...





Wat heb je nodig?

-2 rijpe bananen

-125 gr havervlokken of havermeel

-250 ml plantaardige melk

-1 ei (indien je eivrij dient te eten, mag je dit ei weglaten)

-2 EL kokosolie of ghee


Bereiding


Prak de bananen plat tot een moes. Voeg vervolgens de plantaardige melk toe.

Indien je havervlokken gebruikt, blend je ze best even tot meel in de blender. Indien je al meel gebruikt, is dit niet nodig.

Klop het eitje in een kommetje.

Voeg vervolgens het meel, de geprakte bananen, de melk en het gekloptje eitje samen.

Vervolgens schep je kleine pannekoekjes in een verwarmde pan, en laat je ze een paar minuutjes 'stollen'. Daarna draai je ze met een spatel om, om ze vervolgens ook aan de andere kant aan te bakken.

Daarna is het smullen geblazen. Je kan altijd wat ahornsiroop of agavesiroop gebruiken indien je ze onvoldoende zoet vindt. Ook wat rode of blauwe bessen smaken er lekker bij!
Geniet ervan! 

Liefs,
Kate

Geen opmerkingen:

Een reactie posten