Pagina's

vrijdag 18 november 2016

Glutenvrije speculaasjes


Gezellig cocoonen dit weekend en wat lekkers bakken?
Probeer deze glutenvrije speculaasjes dan eens! 
Ze zijn lekker zacht en jammer genoeg waren ze hier supersnel opgepeuzeld! 





Wat heb je nodig?

- 150 gr rijstmeel
- 100 gr boekweitmeel. 
- 100 gr kokosolie
-  8-10 EL plantaardige melk
-  70 gr kokosbloesemsuiker
-  3 TL speculaaskruiden
-  1 TL kaneel
-  1 TL wijnsteenbakpoeder of 2TL baking soda
-  snuifje bakkerszout



Bereiding

Zeef de bloem, speculaaskruiden, kaneel, kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder of baking soda en het snuifje bakkerszout.

Roer vervolgens door elkaar, zodat alles goed verdeeld is,

Laat de kokosolie smelten en voeg ze vervolgens bij de overige ingrediƫnten.Voeg de melk toe.
Kneed dit alles met je handen tot een deegbal;
Indien het deeg nog te droog is, mag je altijd nog een EL melk (of meerdere) toevoegen;

Wikkel de deegbal vervolgens in plastiekfolie en laat ongeveer 30 minuten in de koelkast rusten;

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Rol de deegbal vervolgens uit tot een plak van 0.5-1cm dikte. Steek vervolgens vormpjes uit totdat het deeg op is.
Leg de koekjes op het bakpapier, en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak gedurende 25-30 minuutjes!

Geniet ervan! 


Liefs,

Kate

Geen opmerkingen:

Een reactie posten