Pagina's
woensdag 25 januari 2017
Heerlijke glutenvrije en lactosevrije brownietaart!
-enkele blokjes pure chocolade
2.Doe alle ingrediënten voor de bodem van de taart in een kom en meng ze goed.Voeg op het einde het bakpoeder of het natriumbicarbonaat toe. Vul je springvorm met dit beslag
3. Zet vervolgens de bodem van de taart 25 minuutjes in de oven. Controleer tijdig of de brownie niet te hard wordt. Mocht de bodem snel donker worden, dek hem dan even af met wat aluminiumfolie.
4. Haal deze vervolgens uit de oven en laat de bodem even afkoelen.
2. Meng de yoghurt/ kaas met een scheutje citroensap en het vanillepoeder. Klop vervolgens de yoghurt/kaas op met een mixer gedurende 5 minuutjes. Belangrijk is voldoende geduld uit te oefenen. Ik moet eerlijk zijn dat dit bij mijn eerste keer me echt niet lukte, wat tot gevolg had dat mijn kaas/yoghurt vulling niet echt stevig was :-)
3.Knijp vervolgens de blaadjes gelatine uit en verwarm ze even op samen met enkele eetlepels water.Blijf roeren totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost en voeg het gelatinemengsel vervolgens toe aan het yoghurt/kaasmengsel. Vervolgens gebruik je nog even de mixer om alles nog even luchtiger te maken.
4.Giet vervolgens het yoghurt/kaasmengsel op je brownietaartbodem en laat opnieuw opstijven in de koelkast.
2.Indien de yoghurt/kaas-laag voldoende is opgesteven, mag je de rodevruchtenmengeling erover heen gieten.Ook dit zet je weer even in de koelkast zodanig dat alles lekker kan opstijven.
3.Tenslotte drappeer je over de bovenste laag wat gesmolten pure chocolade en wat fijngehakte pistachenoten! Gebruik je creativiteit om er een prachttaart van te maken...
Wat een pareltje heb je nu! Eén groot feest dus! Genieten maar!
Liefs,Katrijn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten