Pagina's

vrijdag 28 oktober 2016

Glutenvrij bananenbrood met chocola!


Een alternatief voor een lekker ontbijtje?
Neem gewoon een stukje van dit overheerlijke bananenbrood!
Het is bovendien glutenvrij, en er zijn geen bijkomende suikers aan toegevoegd!
Vaak heb je van die overrijpe bananen liggen, die eigenlijk te rijp zijn om ze nog uit het handje op te eten! Ideaal dan om ze te verwerken in een bakseltje!



Wat heb je nodig? 
-bakvorm van 20 op 10 cm
-3 rijpe bananen
-50 gram dadels, die je best van tevoren even een 10-tal minuutjes weekt in wat water
-3 eieren of eivervanger voor 3 eieren voor zij die ei-intolerant zijn
-150 gr amandelmeel of boekweitmeel, of een mix van beiden
-een handevol noten 
-40 gr chocolade (ik verkies deze met een zo hoog mogelijk percentage cacao, 70% of meer) of 4el  rauwe cacaopoeder
2 tl bakpoeder of 2tl baking soda
-snuifje kaneel 
-kokosolie

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden;
Snijdt de geweekte dadels in kleine stukjes. Vervolgens prak je de bananen plat.
Voeg de eieren of de eivervanger toe.
Voeg het meel toe, het bakpoeder, het kaneelpoeder, de chocolade en de noten. Meng dit alles tot een glad beslag.
Je kan er altijd nog enkele pitten, cacao-nibs, chiazaad etc. aan toevoegen.
Tot slot giet je dit alles in een met kokosolie ingevette bakvorm en laat je het brood ca 45 minuten bakken in de oven op 180 graden.
Geniet ervan! 
Liefs,
Kate



Geen opmerkingen:

Een reactie posten