Pagina's

maandag 3 oktober 2016

Glutenvrije Zadencrackertjes



Al lang zocht ik naar een glutenvrije snack om zo tussendoor eventjes te kunnen genieten. De rijstwafels kwamen ondertussen al mijn oren uit...

Uiteindelijk vond ik een goed alternatief, namelijk deze zadencrackertjes. Zonder beleg of belegd met wat hummus, een tomatentapenade of een pestotapenade, zijn deze heerlijk. 

Verder zijn ze bovendien ook suikervrij en lactosevrij. Ook niet onbelangrijk: ze zijn in een wip klaar, zodat je snel een hele voorraad hebt waar je dan weer even mee voort kan. 

Deze koekjes bevatten voornamelijk lijnzaad, maar ook pompoenpitten en zonnebloempitten.







Wat heb je nodig?
  • Gebroken lijnzaad - 150 gram
  • Zonnebloempitten 60 gram
  • Sesamzaad - 30 gram
  • Pompoenpitten - 60 gram
  • Water - 200ml
(Eventueel kan je er nog wat zout en een tikkeltje peper aan toevoegen, ook kruiden kan je naar believen toevoegen.)



Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 C. Leg het bakpapier op de bakplaat. Meng in een kom alle ingrediënten tot een papje. Stort het mengsel op de bakplaat en verdeel met de bolle kant van de lepel over de plaat. Zorg dat de laag zo dun mogelijk is, dan worden de crackers lekker knapperig.
Bak de crackers 20 minuten, totdat ze knapperig zijn.

Haal ze vervolgens uit de oven en snijdt met een mesje vierkantige koekjes uit. Vervolgens draai je de koekjes nog even om en laat je ze nog 5 à 10 minuutjes in de oven afbakken.

Laat ze afkoelen en genieten maar !

Liefs,
Kate








        Geen opmerkingen:

        Een reactie posten