Pagina's

vrijdag 7 oktober 2016

Glutenvrije pepernoten

Tijdens de Sinterklaas- en Kerstperiode heb ik altijd superveel moeite al dat lekkers in de winkels te ontwijken. Die lekkere chocolade, peperkoek en speculazen steken me dan zooooo de ogen uit!

 Gelukkig heb ik pas deze glutenvrije pepernoten ontdekt! Ze smaken gewoon overheerlijk! Ook kinderen zijn zot van deze lekkernij !


Wat heb je nodig?

-125 gr glutenvrij meel (hier kan je kiezen tussen speltmeel, boekweitmeel, rijstmeel of amandelmeel)
Zij die suikervrij willen kunnen eten, kunnen deze suiker ook gewoon weglaten, daar de dadels al voor voldoende zoetigheid zorgen.

-2tl speculaaskruiden

-40gr kokosbloesemsuiker of honing of ahornsiroop

-ca.140gr ontpitte dadels

-2tl wijnsteenbakpoeder of 2tl bakpoeder

-1/2t tl baking soda

-40 gr gesmolten kokosolie


Bereiding

Week de dadels een 10 tal minuutjes in wat water. Op die manier worden ze al iets zachter.Verwarm de oven voor op 180 graden.Ontpit de dadels en snij ze vervolgens fijn in kleine stukjes. Vervolgens hak je ze verder fijn in de keukenmachine. Het kan zijn dat je even moet meewerken en de plakkerige massa een beetje moet helpen bij het fijnhakken. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Indien alles nog te droog aanvoelt, kan je eventueel nog een beetje water toevoegen zodat alles iets smeuïger wordt.Vervolgens kan je kleine bolletjes beginnen rollen totdat al je deeg op is. Leg de bolletjes op het bakpapier en vervolgens op de bakplaat. Laat ca. 25 minuten in de oven bakken. En klaar zijn ze! Lekker smullen maar! 


Liefs,


Kate



2 opmerkingen: