Pagina's

woensdag 10 mei 2017

Havermouttaart met rode vruchten! #Purefoodkate

Als lekker en gezond alternatief voor een ontbijtje kan deze havermouttaart wel tellen: ze smaakt overheerlijk en ze vult enorm goed! De stukjes noot die erin verwerkt zijn, maken het geheel lekker crunchy! Het rode fruit zorgt dan weer voor een frisse toets! En hop, je kan weer een energieke dag tegemoet zonder last te hebben van de gekende suikerdipjes....

Wat heb je nodig?

-3 bananen

-250 gr havermout

-150 gr havervlokken (indien je dit niet in huis hebt kan je dit ook vervangen door gewone havermout)

-3 eieren

-2 EL honing

-2TL kaneel

-200 ml water

-250 gr rood fruit (bessen, frambozen, aardbeien)

-150 gr ongezouten notenmix

-taartvorm van ca 20cm diameter


Hoe bereiden?
Verwarm je oven op 175 graden.Vet je taartvorm in met wat kokosolie. Hak de noten in kleine stukjes.Prak vervolgens de bananen in een grote kom, waarna je de de havermout en de havermoutvlokken toevoegt. Klop je eieren los, meng deze met het water, voeg kaneel en honing toe en voeg vervolgens alles toe aan het havermoutmengsel.Tenslotte meng je het rode fruit en de noten onder het beslag.Giet het mengsel in de taartvorm en bak de taart goudbruin gedurende 40 minuten.

Voila, klaar is ze! Lekker ontbijtje toch!

ps. Ze kan enkele dagen in de koelkast, of je kan ze invriezen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten